Discovery Dive is van oorsprong een Eindhovense Duikvereniging, die op dit moment ca. 40 leden telt. De herkomst van de leden is verdeeld over een groot deel van Brabant. De vereniging is opgericht in 1990.

Discovery Dive geeft haar leden wekelijks de mogelijkheid tot duiken in verenigingsverband, zelfs in de winter. Naast de wekelijkse buitenduik, is de vereniging iedere donderdagavond, van september t/m april, te vinden in het zwembad voor de binnen training en achteraf aan de bar van Café Dommelzicht voor een drankje en een gezellig gesprek.

Naast een veilige en goedverzorgde opleiding, wekelijks duiken en veel duik gerelateerde activiteiten zijn gezelligheid, spontaniteit, positieve energie en creativiteit erg belangrijk binnen de club. De club stimuleert dan ook haar leden tot het gezamenlijk ondernemen van activiteiten.

Wil je meer met duiken

Discovery Dive organiseert onder andere:

• Zoetwaterduiken
  • Zeeland duiken
  • Noordzee duiken
  • Wrakduiken
  • Nachtduiken
  • Stromingsduiken
  • IJsduiken
  • Duikevenementen in binnen- en buitenland
  • Specialties en aanvullende cursussen

Voor een aantal van deze vormen van duiken dien je een specialty te behalen alvorens je deze mag beoefenen.

De veiligheid van onze leden staat voorop. Hier wordt veel aandacht aan besteed zowel tijdens de trainingen als het duiken.

Theorielessen worden in principe van oktober t/m april op donderdagavond vanaf 20.00 gegeven in zwembad “De Neul” in St. Oedenrode.

Zwembadtraining is eveneens van oktober t/m april op donderdagavond van 21.30 tot 22.30 uur in zwembad “De Neul” in St. Oedenrode. Met uitzondering van de seizoenen 2020 en 2021 i.v.m. verbouwing van het zwembad.

De duiken worden het hele jaar door georganiseerd. Op donderdagavond trainingsduiken en zondagochtend voor de lol.

Buitenwatertraining worden van mei tot en met september gegeven op donderdagavond vanaf 19.30 uur. Veelal in ’t Zuth in Milheeze, afgewisseld met de Ploeg in Best.

Het Bestuur. Voorzitter – Jos Rovers| Secretaris – Remco Grijsen | Penningmeester – Mark de Groot | Bestuurslid Derk Jan Buter

Doelstelling. De vereniging creëert de gelegenheid tot veilig duiken voor haar leden.

Kritische Succesfactoren. Teneinde de hoofddoelstelling te realiseren streven alle leden de volgende afgeleide doelen na:

• Maximalisatie van de duikveiligheid.
  • Lol beleven aan onze gemeenschappelijke hobby.
  • Onderscheiding van andere duikverenigingen door avontuurlijke elementen in alle activiteiten te bouwen.
  • Een gerespecteerd lid van de duikgemeenschap zijn.
  • Creëren van de gelegenheid om kennis, vaardigheden en duikgedrag up-to-date te houden.
  • Stimuleren van het gezamenlijk ondernemen van activiteiten.

Missie. Onze leden zijn open en eerlijk, zij kennen hun grenzen, zij accepteren de verscheidenheid in karakter van andere leden, zij houden van avontuurlijke elementen in de clubactiviteiten, zij accepteren de dirigerende manier van leidinggeven binnen de vereniging, zij nemen veiligheidsmaatregelen zéér serieus en geven hoge prioriteit aan de gezelligheid binnen de vereniging.

De Materialen. Van onze leden voldoen aan de eisen in ons veiligheidsreglement, verkeren in een uitstekende staat van onderhoud en stralen uit dat wij aandacht hiervoor belangrijk vinden.

Het Milieu. Onze leden hebben belangstelling voor biologie, laten flora en fauna onder water en op de kant in dezelfde staat als waarin zij die aantreffen en respecteren de normen en waarden van andere groepen die zich in het milieu bevinden.